Imprimare

Sapte molecule noi ar putea fi introduse pe lista de compensate

Ministerul Sanatatii a publicat un proiect de hotarare de guvern prin care se doreste introducerea a sapte noi molecule pe lista de medicamente compensate si gratuite, pentru diferite boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli oftalmologice, nefrologice, precum si boli inflamatorii reumatice cronice.

Proiectul de hotarare de guvern pentru modificarea si completarea Anexei la Hotararea Guvernului nr. 720/ 2008 se afla in dezbatere publica. In urma aprobarii acestor sapte molecule, pacientii asigurati vor putea avea acces gratuit la noi tratamente, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

"Asa cum am promis, continuam procesul de actualizare a listei de medicamente gratuite. Daca in luna iulie am aprobat introducerea tratamentului inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care noua pentru tratamentul afectiunilor oncologice, astazi Unitatea de Evaluare a Tehnologiilor Medicale a propus spre dezbatere introducerea a inca sapte produse esentiale care au fost evaluate si care nu aduc cheltuieli suplimentare la Fondul National de Asigurari de Sanatate", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, potrivit unui comunicat de presa al MS.

Totodata, Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale a informat Ministerul Sanatatii ca rapoartele de evaluare a moleculelor pentru actualizarea listei in intregime realizate in conformitate cu cerintele UE vor fi finalizate si transmise pentru dezbatere publica la inceputul lunii octombrie, conform calendarului stabilit.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/sapte-molecule-putea-introduse-lista-compensate_6510/

lauff lautf laurf