Imprimare

Banicioiu: Saptamana viitoare se actualizeaza lista de medicamente compensate si gratuite

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat luni ca saptamana viitoare se va actualiza intr-o a doua etapa lista de medicamente compensate si gratuite, scrie Agerpres.

Potrivit autoritatilor, saptamana viitoare ar putea fi introduse pe lista medicamentelor compensate inca 7 sau 12 molecule, in functie de rezultatul la contestatiile depuse.

"Am si lansat in dezbatere publica Hotararea de Guvern (HG) care, practic, este finala din acest punct de vedere cu medicamentele care intra automat, deci cele care nu produc costuri suplimentare. S-au primit si anumite sugestii, anumite contestatii, probabil ca nu vor fi sapte medicamente, ci probabil ca vor fi mai multe. Asta inseamna ca pe langa prima actualizare, a doua actualizare se face imediat, deci saptamana viitoare cand va intra in sedinta de Guvern. S-a creat procedura si avem OUG care va permite Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, din 29 octombrie, de la sedinta de Guvern din acel moment cu prioritate probabil incep acordurile cost-volum pe partea de Hepatita C. Cele 12 sau cate sunt intra in momentul in care va trece HG, deci saptamana viitoare. (...) Spuneam de terapiile pe Hepatita C, insa si aici cred ca si cei care aduc aceste medicamente trebuie sa fi foarte intelegatori, trebuie sa stie clar care este puterea de cumparare a Romaniei, dar sunt convins ca toata lumea este foarte decisa de a solutiona cat mai repede problema", a afirmat ministrul la o dezbatere.

Referindu-se la proiectul de lege privind motivarea personalului medical, Banicioiu a spus ca va fi anuntat saptamana viitoare, urmand a fi trimis la Parlament.

"Noi vom fi gata cu proiectul de lege privind motivarea personalului medical. Plata personalului medical este un proiect pe care il anuntam saptamana viitoare. Acest proiect este deja agreat cu Colegiul Medicilor din Romania, comisiile de specialitate, are girul ministerului, in momentul in care il voi prezenta public va avea si girul Guvernului si pe care noi il introducem in Parlament", a mai spus Banicioiu.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/banicioiu-saptamana-viitoare-actualizeaza-lista-medicamente-compensate-gratuite_6525/

lauff lautf laurf