Imprimare

CNAS: Vrem achizitie cost-volum pentru medicamentele scumpe. ANMDM: Clawback-ul creste cu 5%

Presedintele CNAS Vasile Ciurchea a declarat ca ar dori sa existe contracte cost-volum pentru moleculele scumpe, pentru cancer, HIV sau hepatite, pentru a putea fi tratati mai multi pacienti, in timp ce presedintele ANMDM Marius Savu a spus ca astfel va creste clawback-ul cu cel putin 5%, scrie Mediafax.

"Doresc sa existe contracte cost-volum pentru toate acele molecule scumpe pentru care se cheltuiesc foarte multi bani din fondul de asigurari de sanatate. Este vorba de medicamente din domeniul oncologie, HIV-SIDA, hepatite, in general pentru medicamentele din programele nationale de sanatate" , a spus presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, la o dezbatere publica privind proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unei contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii, act care include si taxa claw-back.

Ciurchea a explicat ca...

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/cnas-vrem-achizitie-cost-volum-medicamentele-scumpe--anmdm-clawback-ul-creste-5_6526/

lauff lautf laurf