Imprimare

Lista de compensate a fost actualizata cu 23 de medicamente noi

Lista de medicamente gratuite si compensate se va actualiza pentru a doua oara anul acesta, introducandu-se 23 de medicamente noi pentru hepatita B, diabet zaharat sau HIV/SIDA, a anuntat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, conform Agerpres.

Printr-o Hotarare semnata la Guvern, astazi, 4 noiembrie, au fost introduse molecule noi pe lista medicamentelor compensate, pentru: bolile cardiovasculare, hepatita B, leucemiile, limfoamele, bolile renale, glaucomul, artritele si HIV/SIDA.

"Astazi intra cele doua acte normative: ordonanta cu majorarea salariala, dar si o veste buna pentru pacienti - lista de medicamente compensate este actualizata a doua oara anul acesta, se apropie de partea finala. Astazi intra 23 de medicamente noi, deci inovative, pentru 29 de indicatii terapeutice. Deci, pot sa va spun noutatea este ca astazi intra prin aceasta hotarare de guvern medicamentul numarul unu pentru hepatita B. In plus, cardiovasculare, HIV/SIDA, diabet zaharat", a declarat ministrul Sanatatii in cadrul unei sedinte de Guvern.

Acesta este al doilea val de noi molecule din acest an, dupa cele 17 medicamente introduse la 1 iulie 2014.

Salarii mai mari pentru profesionistii din Sanatate

Guvernul va aproba, miercuri, 5 noiembrie, actul normativ care prevede cresterea veniturilor salariatilor din sistemul sanitar, in baza celor convenite saptamana trecuta cu reprezentantii Federatiei Sanitas, a anuntat premierul Victor Ponta, in debutul sedintei Executivului.

Majorarea salariilor tuturor angajatilor din sistemul sanitar si de asistenta sociala a fost anuntata saptamana trecuta, dupa intalnirea pe care conducerea Federatiei Sanitas a avut-o la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta, ministrul Muncii, Rovana Plumb, si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

"S-a stabilit ca salariile tuturor angajatilor din sistemul sanitar si de asistenta sociala vor creste cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, fiind asigurat in acelasi timp si bugetul pentru plata integrala a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014. De asemenea, intr-o luna, va aparea un act normativ referitor la extinderea contractului de munca la nivelul sectorului de sanatate si activitati veterinare. In plus, au fost deblocate 4.000 de posturi la nivel national, urmand ca anul 2015 sa fie dedicat altor deblocari de posturi", preciza atunci liderul Sanitas Leonard Barascu.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/lista-compensate-actualizata-23-medicamente_6534/

lauff lautf laurf