Imprimare

Sandesc: Tripla terapie pentru hepatita C va fi introdusa in 2014

Tripla terapie pentru hepatita C va fi introdusa pana la sfarsitul anului 2014, a declarat secretarul de stat in ministerul Sanatatii Dorel Sandesc, scrie Agerpres.

"Tratamentul hepatitei cronice beneficiaza recent in noul calup de medicamente compensate si gratuite din cele 23 de o molecula destinata tratarii hepatitei B. Astfel completam gama de medicamente disponibile si curand in acest an suntem in faza finala a formalitatilor pentru introducerea triplei terapii a hepatitei C. Practic mai sunt cateva detalii metodologice inainte de a lansa aceasta tripla terapie extrem de necesara in tratamentul pacientilor cu hepatitei C. Aceasta parte curativa nu este de dorit, este de evitat. Cea mai importanta parte a abordarii acestei patologii extrem de serioase este cea de preventie si de profilaxie si de detectare precoce", a afirmat prof. dr. Dorel Sandesc cu prilejul lansarii de catre Fundatia "Renasterea" pentru Sanatate, Educatie si Cultura a caravanei de informare si preventie a hepatitei A, B si C.

Secretarul de stat a amintit ca Romania a evoluat foarte mult in ultimii doi ani in ce priveste activitatea de transplant hepatic.

"In ultimul an, in Romania, s-a dezvoltat semnificativ activitatea de transplant hepatic. Practic Romania care era pe ultimele locuri din Europa la numarul de transplanturi a evoluat in ultimii doi ani avand cea mai mare crestere procentuala din lume la numarul de donori aflati in moarte cerebrala", a mai spus secretarul de stat in MS.

 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/sandesc-tripla-terapie-hepatita-introdusa-2014_6538/

lauff lautf laurf