Imprimare

MS: Comisia pentru negocierea contractelor cost-volum va fi compusa din 7 membri

Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica un proiect care prevede constituirea unei comisii pentru negocierea contractelor cost - volum/cost - volum - rezultat pentru unele medicamente care ar urma sa intre pe lista de compensate si gratuit, scrie Agerpres.

Prin contractele cost-volum, producatorii de medicamente vor plati taxa clawback in functie de cate produse vor vinde dintre cele pe care le au pe lista de medicamente compensate si gratuite.

In prezent, toti producatorii platesc clawback la fel, indiferent de cate medicamente exista pe lista de compensate si gratuite.

Potrivit proiectului, publicat pe site-ul ministerului, comisia ar urma sa fie compusa din sapte persoane: doi reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, doi ai Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale si trei de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Proiectul prevede ca sumele aferente contractelor cost -volum/ cost - volum - rezultat se stabilesc pana la limita sumei rezultate din excluderea si/sau modificarea procentului de compensare a unor medicamente incluse in lista, precum si din aplicarea unor politici farmaceutice.

Totodata, negocierea se aplica medicamentelor care in urma evaluarii efectuate de Agentia Nationala a Medicamentului pot intra conditionat in lista si care indeplinesc criteriile de prioritizare. Comisia de negociere se va intruni lunar pana pe data de 10 a lunii in curs pentru a analiza cererile depuse in luna/lunile anterioara/anterioare.

"Contractele cost - volum/cost - volum - rezultat intra in vigoare la data de 1 a lunii urmatoare celei in care prin hotarare a guvernului a fost introdus medicamentul in lista", mai prevede proiectul.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/ms-comisia-negocierea-contractelor-cost-volum-compusa-7-membri_6540/

lauff lautf laurf