Imprimare

CNAS: Valoarea medicamentelor compensate eliberate prin farmacii - 1,3 miliarde de euro pe an

Valoarea medicamentelor compensate eliberate pe baza de reteta prin farmaciile din Romania este de aproximativ 1,3 miliarde de euro pe an, iar mai putin de 40 la suta din aceste medicamente au producatori romani, afirma Oana Ingrid Mocanu, director in cadrul CNAS, scrie Mediafax.

Oana Mocanu, director in CNAS, la Directia Farmaceutica, Dispozitive si Clawback, a prezentat, miercuri, la Targu Mures, la prima editie a Conferintei Nationale de Farmaeconomie si Management Sanitar, la care participa aproximativ o suta de specialisti din Romania si Ungaria, un studiu in premiera, intitulat "Medicamente compensate - analiza si tendinte de consum in 2012-2013”, de la Targu Mures.

Potrivit datelor prezentate de reprezentantul CNAS, valoarea medicamentelor compensate eliberate prin farmaciile cu circuit deschis, pe baza de prescriptie medicala, este de aproximativ 1,3 miliarde de euro pe an, in crestere in 2013 fata de 2012.

Sub 40 la suta din aceste medicamente au producatori...

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/cnas-valoarea-medicamentelor-compensate-eliberate-farmacii---1-3-miliarde-euro-an_6551/

lauff lautf laurf