Imprimare

Actavis va prelua Allergan, producatorul Botox, pentru 66 de miliarde de dolari

Actavis va prelua Allergan, producatorul Botox, pentru 66 de miliarde de dolari, suma care va fi platita in numerar si actiuni, oferta depasind pe cea a rivalilor de la Valeant Pharmaceuticals, scrie Business Magazin.

Astfel, Actavis va plati pentru fiecare actiune Allergan 129,22 dolari in numerar si 0,3683 dintr-o proprie actiune, ceea ce duce pretul unui titlu emis de producatorul Botox la 219 dolari. Tranzactia a fost aprobata de consiliile de administratie si este sustinuta de echipele de management ale celor doua companii, scrie Fortune.

Directorul executiv al Valeant, J. Michael Pearson, a spus ca "nu poate justifica in fata actionarilor plata a 219 dolari sau mai mult, pentru o actiune Allergan".

"Vom continua sa ne concentram pe rezultate organice puternice si pe evaluarea oportunitatilor de preluare asa cum am fost intotdeauna: prudenti, intr-o maniera disciplinata, tinand cont de interesele actionarilor nostri", a spus Pearson. Cea mai recenta oferta a celor de la...

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/actavis-prelua-allergan--producatorul-botox--66-miliarde-dolari_6550/

lauff lautf laurf