Imprimare

Dragos Damian reales in functia de presedinte al APMGR

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) anunta realegerea lui Dragos Damian pentru un nou mandat de presedinte al APMGR, in cadrul Adunarii Generale din aceasta luna.

Cu aceeasi ocazie, APMGR i-a ales in pozitia de membri ai Consiliului Director APMGR pe: Amelia Tataru, director general al companiei farmaceutice Krka si pe Cezar Zaharia, director general al companiei farmaceutice Sandoz.

Alaturi de Damian, Tataru si Zaharia, Consiliul Director al APMGR ii include si pe Simona Cocos (director general al companiei farmaceutice Zentiva) si pe Artur Banaszak (director general al companiei farmaceutice Teva).

Prioritatea numarul unu a APMGR este de a coopera cu autoritatile care au atributii in domeniul sanatatii pentru a opera modificari urgente la taxa clawback, principalul obstacol in accesul pacientilor la medicamente si una dintre cauzele scaderii investitiilor industriale din sectorul farmaceutic.

Totodata, APMGR militeaza pentru cresterea accesului la medicamente cu preturi accesibile, in beneficiul pacientilor si al sistemului de sanatate, informarea pacientilor din Romania cu privire la medicamentele generice, crearea unui cadru de reglementare echitabil pentru medicamentele generice, identificarea si indepartarea tuturor barierelor de acces pentru medicamentele generice din sistemul de sanatate din Romania, reluarea investitiilor operationale si industriale in Romania, in conditiile in care mediul de afaceri devine mai previzibil si sustenabil.

Despre APMGR

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) - www.apmgr.org - este o organizatie non-guvernamentala si indepedenta, care isi propune sa contribuie in mod activ la imbunatatirea accesului la tratament farmaceutic pentru pacientii romani.
Companiile membre APMGR au capacitati de productie in Bucuresti, Baia Mare, Cluj Napoca, Targu Mures si Timisoara, unde se produc peste 1.500 de medicamente generice acoperind toate clasele terapeutice, de la produse antireumatice si antialergice, pana la produse oncologice de inalta clasa. Industria generica locala contribuie cu cca 1,5% la PIB, asigurand peste 8.000 de locuri de munca.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/dragos-damian-reales-functia-presedinte-apmgr_6605/

lauff lautf laurf