Imprimare

Studentii isi pot nominaliza dascalii pentru „Gala Profesorului Bologna”, pana pe 22 martie

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) da startul inscrierilor pentru proiectul “Gala Profesorului Bologna”. Astfel, toti studentii sunt invitati sa isi nominalizeze profesorii preferati pana pe data de 22 martie 2015 pe platforma oficiala a proiectului: www.profitari.ro.

Gala, desfasurata sub sloganul ,,Marii profesori care ne inspira” si ajunsa deja la cea de-a VIII-a editie, va avea loc in perioada 22-24 mai 2015, la Timisoara, fiind organizata de Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare (Liga AC).

Training pentru studentii evaluatori

In weekendul 27 februarie – 1 martie, aproximativ 100 de studenti vor participa la atelierele de formare ale studentilor evaluatori care vor avea loc, in paralel, la Timisoara, Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Petrosani si Galati. In cadrul acestor ateliere, participantii vor invata mai multe despre metodologia de evaluare a profesorilor nominalizati si vor asimila caracteristicile profilului Profesorului Bologna, urmand ca cei mai buni dintre ei sa participe ulterior la evaluarea cadrelor didactice care au fost nominalizate de catre studenti.

Din 2 martie, pana in 10 aprilie, studentii evaluatori vor participa la evaluari incognito ale profesorilor nominalizati, documentandu-se despre activitatea acestora, participand la cursuri, luand interviuri studentilor si, ulterior dezvaluirii identitatii lor, discutand cu profesorii nominalizati.

“Metodologia de evaluare este una complexa, pentru a ne asigura ca profesorii premiati sunt intradevar acei profesori care indeplinesc caracteristicile profilului Profesorului Bologna pe care le promovam prin intermediul acestui proiect”, se arata pe site-ul oficial al galei.

Dupa perioada de evaluare, profesorii care se incadreaza in profilul cautat vor fi anuntati si vor fi invitati la gala de premiere a Profesorilor Bologna care va avea loc in 22 - 24 mai. In cadrul galei, Profesorii Bologna premiati, alaturi de studentii din intreaga tara, vor participa de asemenea la ateliere de lucru in care vor dezbate aspecte legate de importanta invatamantului centrat pe student pentru sistemul de invatamant superior romanesc.

„Scopul principal al Galei Profesorului Bologna este imbunatatirea sistemului de invatamant superior din Romania prin premierea si promovarea acelor profesori care formeaza generatii, reprezinta adevarate valori si sunt modele pentru studenti iar baza activitatii lor o constituie «invatamantul centrat pe student»”, se arata intr-un comunicat de presa al ANSOR.

Pe parcursul tuturor editiilor au fost premiate peste 350 de cadre didactice si s-a creat astfel o adevarata comunitate a profesorilor Bologna. Pentru aceasta editie, o parte a profesorilor din comunitate au scris editoriale despre invatamantul centrat pe student ce pot fi accesate pe platform proiectului.

”Gala Profesorului Bologna este singura initiativa nationala care ii plaseaza pe studenti de celalata parte a catedrei, premiindu-si profesorii care au reusit sa se adapteze tuturor schimbarilor aduse de-a lungul timpului in sistemul de invatamant, tinand astfel pasul cu evolutia metodelor de predare”, a spus Cristi Popescu, presedintele ANOSR.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/studentii-pot-nominaliza-dascalii-gala-profesorului-bologna--pana-22-martie_6607/

lauff lautf laurf