Imprimare

Cluj-Napoca: Conferinta pentru farmacisti privind automedicatia rationala, pe 18 martie

Miercuri, 18 martie, are loc conferinta „Farmacistul si automedicatia rationala”, la UMF „Iuliu Hatieganu”, din Cluj-Napoca.

Intrarea este libera si vizeaza publicul larg, iar prelegerea este sustinuta de catre conf. dr. Adina Popa, in Amfiteatrul Goina, conferinta fiind realizata in cadrul campaniei „Automedicatia rationala”.

Campania “Automedicatia rationala” se desfasoara la Cluj-Napoca, intre 14 si 20 martie, iar prin intermediul ei se doreste indrumarea populatiei cu privire la beneficiile si riscurile implicate de fenomenul global numit “automedicatie”.

Printre scopurile campaniei se numara: informarea populatiei clujene cu privire la automedicatie si riscurile acesteia; educarea obiceiurilor defectuoase ale populatiei cu privire la automedicatie si oferirea de alternative non-drug sanatoase pentru corectarea unor simptome si semne (stres, obezitate, nutritie dezordonata); dar si informarea liceenilor despre medicatie (principalele clase de OTC-uri, antibiotice, anticonceptionale, produse pentru slabit).

Se vor imparti chestionare in randul populatiei clujene si vor avea loc prezentari informative in cadrul Liceului „Emil Racovita” si al Liceului „Iuliu Pop”.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/cluj-napoca-conferinta-farmacisti-privind-automedicatia-rationala--18-martie_6623/

lauff lautf laurf