Imprimare

Cardul de sanatate: Care sunt reglementarile de care se va tine cont de la 1 mai

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate informeza ca de la 1 mai toate persoanele asigurate cu varsta de peste 18 ani vor avea nevoie de cardul de sanatate la ghiseele farmaciilor, pentru eliberarea retetelor compensate.

Pentru medicamente cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu, utilizarea cardului national de sanatate se face la momentul ridicarii medicamentelor din farmacie, daca acestea se ridica de catre beneficiarul prescriptiei. In situatia in care ridicarea medicamentelor de la farmacie se face de catre un imputernicit, se utilizeaza cardul national de asigurari sociale de sanatate al imputernicitului sau cartea de identitate/buletinul de identitate/pasaportul, daca imputernicitul nu poate prezenta card.

„Cardul de sanatate este un document personal care nu trebuie instrainat. El nu trebuie sa ramana niciodata la furnizorul de servicii medicale. Pacientul trebuie sa fie constient de faptul ca fiecare utilizare a cardului de sanatate reprezinta autorizarea efectuarii unei plati din fondul de sanatate pentru un serviciu medical efectuat in numele lui”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Persoanele care, din motive religioase sau de constiinta, refuza utilizarea cardului de sanatate, vor solicita, la casa de asigurari de sanatate in evidenta careia se afla, o adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate. Aceasta adeverinta are valabilitatea de 3 luni.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/cardul-sanatate-sunt-reglementarile-tine-cont-1_6632/

lauff lautf laurf