Imprimare

Suplimentele de vitamine pot cauza reactii alergice

Suplimentele de vitamine pot cauza reactii alergice, avertizeaza medicii. O persoana care dezvolta o eruptie cutanata dupa administrarea unui supliment de vitamine nu este alergica la vitamina in sine, ci la alte ingrediente, a precizat un dermatolog german mentionand ca aceasta este valabil in special pentru vitamine liposolubile cum sunt vitaminele A, D si E, informeaza Agerpres.

Suplimentele contin adesea arahide, cocos sau ulei de soia, a explicat Reinhard Mrotzek, membru al asociatiei germane a dermatologilor. El a explicat ca aceste ingrediente ajuta organismul sa absoarba si sa foloseasca vitaminele.

Un supliment de vitamina D poate provoca reactii alergice cum ar fi urticaria sau eczema. Suplimentele disponibile fara reteta au dozaje mici, iar in caz de supradozaj de vitamina D, simptomele includ diareea, durerile de cap si greata.

Nimeni nu ar trebui sa ia vitamina D doar ca "masura profilactica", a atras atentia Mrotzek, adaugand ca suplimentele sunt recomandabile numai daca un medic a detectat o deficienta de vitamina D in organism.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/suplimentele-vitamine-pot-cauza-reactii-alergice_6662/

lauff lautf laurf