Imprimare

Radu Rasinar este noul presedinte al Local American Working Group

Radu Rasinar, director general AstraZeneca pentru Europa de Sud-Est, a fost ales noul presedinte al asociatiei Local American Working Group (LAWG).

Din conducerea asociatiei mai fac parte Gabor Sztaniszlav, Country Manager Amgen, care ocupa functia de vicepresedinte si Fabrizio Giombini, country manager Merck Sharp & Dohme, care ocupa pozitia de secretar general.

„Local American Working Group isi propune sa joace un rol decisiv in promovarea inovarii medicale si tocmai de aceea, obiectivul meu in calitate de presedinte este de a lucra cât mai aproape de institutiile statului pentru a gasi cele mai bune solutii in vederea dezvoltarii sistemului de sanatate. Consideram ca aceste solutii trebuie sa raspunda nevoilor pacientilor atât in ceea ce priveste accesul la tratament, dar si referitor la transparenta si libertatea informatiei, atât de necesare unui sistem sanitar care se afla in plina reforma”, a declarat noul Presedinte LAWG.

Radu Rasinar este de profesie medic si are o vasta experienta in industria farmaceutica, atat in Romania, cat si la nivel international, in tari din Europa si Asia. In România, a lucrat ca manager in cadrul departamentului de marketing al companiei Eli Lilly si ulterior, a ocupat functia de country manager al aceleiasi companii, timp de doi ani. Din anul 2009 se afla la conducerea AstraZeneca Romania.

In perioada 2014 – 2015, conducerea asociatiei a fost asigurata de Gabor Sztaniszlav, country manager Amgen.

Local American Working Group reuneste companiile inovatoare, producatoare de medicamente prezente in Romania, cu capital majoritar american. Asociatia a fost infiintata in 2010, cu sprijinul organizatiei Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA) si are 10 membri.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/radu-rasinar-noul-presedinte-local-american-working-group_6669/

lauff lautf laurf