Imprimare

Bayer a vandut divizia de dispozitive pentru diabetici

Grupul german Bayer AG si-a vandut divizia de instrumente medicale pentru diabetici companiei Panasonic Healthcare pentru 1,02 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Aceasta este a doua incercare a Bayer de a-si vinde divizia care produce aparatura pentru masurarea zaharului din sange si alte dispozitive pentru diabetici, cu branduri precum Contour, Breeze, Elite si Microlet. Vanzarile diviziei de instrumente medicale pentru diabetici s-au situat, anul trecut, la 909 milioane de euro in timp ce veniturile totale ale Bayer s-au ridicat la 42,2 miliarde de euro.

Tranzactia, care ar urma sa fie finalizata in primul trimestru din 2016, trebuie aprobata de autoritatile de reglementare.

Panasonic Healthcare, o societate mixta formata din fondul american de private-equity KKR si Panasonic Corp si care produce de asemenea aparatura pentru masurarea zaharului din sange, a anuntat ca entitatea va reusi sa livreze instrumente mai ieftine.

Tranzactia este parte a strategiei sefului grupului chimico-farmaceutic Bayer, Marijn Dekkers, de a renunta la activele care nu sunt de baza si a se concentra pe producerea de medicamente, mai profitabila.

Anul trecut, Bayer AG a preluat divizia de produse farmaceutice de larg consum a grupului farmaceutic american Merck & Co. pentru 14,2 miliarde de dolari (10,2 miliarde de euro). In urma tranzactiei, Bayer a devenit al doilea mare producator global de medicamente fara reteta, dupa Johnson & Johnson.

Bayer, prezenta si pe piata din Romania, produce ierbicide, seminte, materiale chimice pentru industriile auto, de constructii si electronica.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/bayer-vandut-divizia-dispozitive-diabetici_6670/

lauff lautf laurf