Imprimare

CNAS ar putea realiza un raport lunar pe baza sistemului cardului de sanatate

Conform presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, autoritatile vor sa realizeze un raport lunar, pe baza noului sistem informatic ce utilizeaza cardul de sanatate.

”Vom face un raport lunar pe care il vom face public dupa ce avem datele pe luna mai pe tipuri de sectiuni: medicina de familie, spitale, ingrijiri la domiciliu etc. Sigur ca nu putem publica numele pacientilor dar putem publica numele furnizorilor. Putem face acest raport pe ore. Vom avea astfel o imagine foarte clara asupra serviciilor furnizate de fiecare unitate. Este adevarat ca nici SIUI nici sistemul cardurilor nu functioneaza perfect. Este normal pentru ca sunt sisteme foarte mari si depind de interfata, de modul in care sunt folosite si de alti factori”, a declarat presedintele CNAS, in cadrul Health Forum, ce a avut loc intre 11 si 12 iunie.

Acesta a mai declarat ca reprezentantii CNAS sunt deschisi pentru dialog cu furnizorii de servicii medicale, pentru ca noul sistem sa functioneze cum trebuie.

”Suntem in continuare deschisi sa avem intalniri cu specialistii furnizorilor de servicii de sanatate pentru a le oferi informatiile de care au nevoie pentru a utliza cardul de sanatate. Faptul ca totusi sistemul functioneaza s-a vazut incepand cu 5 mai, cand s-a inversat numarul serviciilor utilizate cu card si cele fara card (care sunt aferente copiilor si altor categorii de pacienti)”, a declarat Vasile Ciurchea.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/cnas-putea-realiza-raport-lunar-baza-sistemului-cardului-sanatate_6673/

lauff lautf laurf