Imprimare

Peste 20 de milioane de medicamente contrafacute, confiscate de politia internatinala

Peste 20 de milioane de medicamente contrafacute au fost confiscate in cursul lunii iunie intr-o vasta operatiune de politie care a implicat 115 tari, a anuntat Interpol, dupa mai multe operatiuni similare efectuate in anii precedenti, scrie Agerpres.

Efectuata intre 9 si 16 iunie, operatiunea 'Pangea VIII' a permis arestarea a 156 de persoane in intreaga lume si a dus la confiscarea a 20,7 milioane de medicamente contrafacute in valoare estimata de 81 milioane de dolari (71 milioane de euro), a precizat organizatia internationala de cooperare in domeniul politiei, cu sediul la Lyon, Frantei.

Capturile record inregistrate in cursul operatiunii 'Pangea VIII', care viza in special vanzarea de medicamente contrafacute prin site-uri ilegale, reprezinta mai mult decat dublul celor realizate in 2013 in cursul unei precedente operatiuni. Actiunile efectuate de diferite forte nationale de politie din intreaga lume au permis suspendarea a 550 de anunturi online ilegale pentru produse farmaceutice contrafacute si inchiderea a 2.414 site-uri.

Alaturi de aceste actiuni in mediul online ce au condus de asemenea la destructurarea de sisteme de plata electronice si de livrare, perchezitiile efectuate pe teren au condus la descoperirea unor depozite de medicamente contrafacute sau perimate, de exemplu in Indonezia, unde aceste produse erau destinate sa aprovizioneze farmaciile.

Colaborarea internationala intre Canada, Franta, Marea Britanie, SUA, Interpol si actori din sectorul privat, ca gigantul Google, a permis inchiderea a doua nume din domeniu ce vindeau un produs de regim ilicit si potential mortal, 2.4 dinitrofenol (numit DNP), cunoscut printre adeptii culturismului si ai regimurilor.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/20-milioane-medicamente-contrafacute--confiscate-politia-internatinala_6675/

lauff lautf laurf