Imprimare

Economii de 100 de milioane de lei in luna mai, dupa introducerea cardului de sanatate

Numarul serviciilor medicale raportate in mai, prima luna de utilizare a cardului national de sanatate, a scazut semnificativ si, implicit, s-au redus cheltuielile cu 100 de milioane de lei, a declarat, luni, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, scrie Mediafax.

"Prima luna de card de sanatate a adus o scadere a numarului de servicii. Astfel daca in aprilie 2015 s-au raportat 15.546.030 servicii, in mai au fost 12.228.000. O scadere semnificativa (3.318.030) a serviciilor decontate si validate. Ne apropiem astfel de ceea ce ne doream, ca numarul de servicii raportate sa fie la fel cu numarul de servicii validate", a declarat Banicioiu.

El a mai spus ca economiile astfel obtinute, de 100 de milioane de lei, vor ramane in sistemul de sanatate.
"Eu sper sa creasca si dupa aceea vom decide unde ii vom repartiza", a mai declarat Banicioiu.

Cardul national de sanatate trebuia sa fie, din 1 mai, unicul sistem de validare si decontare a serviciilor medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, insa utilizarea sa a generat o serie de probleme. Astfel, la 1 mai nu primisera cardurile toti asiguratii, iar validarea serviciilor cu cardul s-a facut cu dificultate, fiind raportate de medici blocaje si intarzieri in sistemul informatic.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/economii-100-milioane-lei-luna-mai--introducerea-cardului-sanatate_6678/

lauff lautf laurf