Imprimare

Protocol cu Antibiotice si Unifarm, pentru aducerea oncologicelor

Ministerul Sanatatii va incepe achizitia de medicamente oncologice care nu se gasesc pe piata romaneasca. In acest sens, institutia va incheia un protocol de colaborare cu Antibiotice Iasi si compania nationala Unifarm. Ministrul a avut chiar si o prima discutie cu reprezentantii celor doua societati.

“Astazi (8 martie, n. red.), vom transmite catre unitatile sanitare din toata tara o adresa prin care le solicitam sa ne comunice in cel mai scurt timp necesarul pentru un an de medicamente oncologice ieftine, cele pe care nu le gasesc pe piata romaneasca. In baza acestor raportari, cele doua societati vor demara procedura de achizitie pentru nevoi speciale. Medicamentele vor fi livrate catre spitale in baza unor contracte ferme cost-volum incheiate intre societatile comerciale si unitatile sanitare”, a declarat dr. Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a identificat aproximativ 34 de medicamente care fac parte din protocoalele terapeutice, in special cele oncologice, dar care au un pret foarte mic si nu prezinta interes comercial din partea furnizorilor, creand disfunctionalitati in asigurarea schemelor de tratament.

Reamintim ca la sfarsitul saptamanii trecute, Societatea Nationala de Oncologie Medicala din Romania (SNOMR) a trimis o scrisoare deschisa ministrului sanatatii, Casei Nationale de Asigurari pentru Sanatate si Colegiului Medicilor din Romania in care se mentiona ingrijorarea fata de lipsa oncologicelor aflate in protocoalele terapeutice.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/protocol-antibiotice-unifarm--aducerea-oncologicelor_5869/

lauff lautf laurf