Imprimare

Peste 150 de farmacisti si asistenti de farmacie, reuniti la Poiana Brasov

Cea de-a zecea editie a simpozionului Farma Practic s-a desfasurat in perioada 16-18 martie 2012, la Poiana Brasov. La manifestare au fost prezenti peste 150 de farmacisti si asistenti de farmacie din judetele Maramures, Cluj si Bistrita Nasaud.

Coordonata de drd. Tiberiu Tataru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Targu Jiu, editia a avut invitati de marca precum prof. dr. Dumitru Lupuliasa, prof. dr. Nicolae Calomfirescu, conf. dr. Camil-Eugen Vari, dr. Anca Jian, dr. Adrian Moraru, farm. Rodica Aluas, farm. Geza Horvath, dr. Oana Arghir, farm. Tania Dumitrescu, asist. univ. dr. Calin Man, dr. Voicu Simedrea, dr. Ioana Voda, dr. Marius Uscatu si dr. Liviu Matiescu.

Farmacistul - veriga importanta in actualul sistem de sanatate

In urma celor doua zile de prezentari, s-a ajuns la concluzia ca farmacistul este o veriga importanta in actualul sistem de sanatate, ocupand un loc fruntas intr-un clasament al informarii pacientului.

"Profesia si statutul de farmacist sunt privite in continuare foarte bine, chiar daca suntem momentan intr-o criza atat economica dar si morala. Farmacistii trebuie sa ramana in continuare profesionisti care sunt dedicati pacientilor. in ceea ce priveste relatia medic – farmacist, din pacate nu exista intotdeauna o comunicare foarte buna. intre farmacist si pacient este o legatura destul de buna, asa cum este si intre pacient si medic. in orasele mai mici sunt sanse ca intre farmacist si medic sa existe o relatie buna, dar in orasele mai mari, unde sunt multi medici si multi farmacisti care nu se cunosc intre ei, interactiunile sunt mai mult telefonice. Cred ca intalniri pe teme de medicatie, dezbateri intre medici si farmacisti ar trebui sa fie mai mult incurajate, astfel incat colaborarea dintre cele doua tabere sa se imbunatateasca treptat", a explicat prof. dr. Lupuliasa, presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania.

Interactiunea dintre medic, pacient si farmacist - un aspect interesant

In opinia dr. Adrian Moraru, presedintele Colegiului Medicilor Brasov, interactiunea dintre medic, pacient si farmacist reprezinta un aspect interesant.

"Este important pentru sanatatea populatiei sa fie o relatie foarte stransa chiar pe plan sufletesc intre profesionisti si pacienti, iar aici ne referim la farmacisti si asistenti de farmacie. Mai este important totusi ca medicul sa isi cunoasca farmacistul cu care colaboreaza si sa isi creeze intre ei o relatie primind obiectul comun de lucru, adica pacientul", a adaugat dr. Moraru.

Simpozionul a oferit tuturor celor care au participat atat informatii legate de afectiuni si produse nou lansate pe piata, cat si teme de actualitate precum colaborarea dintre medic, farmacist, pacient si importanta unei bune coordonari manageriale în farmaciile de lant si cele independente.

Taxa de participare poate fi achitata online, aici

Urmatoarele editii ale seriei Farma Practic sunt organizate la Poiana Brasov - Hotel Alpin, dupa cum urmeaza:
- Editia XI 30 martie-1 aprilie 2012 – pentru farmacistii si asistentii de farmacie din judetele Teleorman, Olt, Arges, Valcea, Dolj, Gorj;
- Farma Practic editia XII 4-6 mai 2012 – pentru farmacistii si asistentii de farmacie din judetele TM, CS, HD, MH;
- Farma Practic editia XIII 15-017 iunie 2012 – pentru farmacistii si asistentii de farmacie din judetele BT, SV, IS, NT;
- Farma Practic editia XIV 29 iunie-1 iulie 2012 – pentru farmacistii si asistentii de farmacie din Bucuresti si judetul Ilfov.

Incepand cu editia din perioada 30 martie - 1 aprilie 2012, taxa de participare la simpozionul Farma Practic poate fi achitata online AICI. De asemenea, veti avea posibilitatea sa achitati taxele online la toate editiile din 2012.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/150-farmacisti-asistenti-farmacie--reuniti-poiana-brasov_5882/

lauff lautf laurf