Imprimare

La Chisinau se inchid farmaciile universitare

In 2013 ar putea fi inchisa o a doua farmacie universitara din Chisinau, transmite adevarul.ro. In urma cu sase luni, noteaza sursa citata, o filiala a apotecilor subordonate UMF "Nicolae Testemetianu" a fost evacuata din Centrul Republican de Diagnosticare Medicala.

"Contractul va fi prelungit in functie de politica Ministerului Sanatatii. Interesul meu este ca in locul ei sa fie deschisa farmacia noastra, nu cea a universitatii", a declarat Sergiu Popa, directorul Spitalului Republican.

Farmacia Universitara din Chisinau a fost infiintata in urma cu 20 de ani, cu rolul de a instrui studentii. Totodata, in cadrul acesteia erau pregatite substante specializate.

"Pregatim medicamente in special pentru copiii de pana la cinci ani si pentru batrani. La noi, oamenii cauta mai des preparate pentru bolile de piele si traumatisme de la nastere", a declarat Haralambie Golovei, directorul Farmaciei Universitare.

Pe de alta parte, ministrul Sanatatii sustine ca nu are niciun plan cu privire la desfiintarea unor farmacii universitare.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/chisinau-inchid-farmaciile-universitare_5891/

lauff lautf laurf