Imprimare

Tematica pentru rezidentiatul din noiembrie, afisata

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au aprobat si afisat tematica pentru concursul de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2012. Astfel, absolventii facultatilor de farmacie din tara stiu cu certitudine ce anume trebuie sa invete si ce nu.

Pentru farmacisti s-au aprobat 51 de teme printre care farmacocinetica generala, farmacodinamia generala, farmacotoxicologia generala, interactiuni medicamentoase, particularitati farmacologice in unele sari patologice, antibiotice cu structura betalactamica, analgezice opiode si altele.

In ceea ce priveste bibliografia, aceasta cuprinde 18 carti si documente legislative.

Tematica si bibliografia pot fi descarcate AICI.

Concurs de intrare in rezidentiat pentru domeniile medicina, medicina dentara si farmacie din acest an va avea loc pe 18 noiembrie. In cazul in care va coincide cu un tur al alegerilor se va decala data cu o saptamana, anunta reprezentantii Ministerului Sanatatii.

La sesiunea din 20 noiembrie 2011, 154 de absolventi ai facultatilor de farmacie din tara au promovat concursul national de rezidentiat. Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, punctajul maxim realizat a fost de 868 puncte - in centrul universitar Cluj-Napoca, iar punctajul minim - 441 puncte (la Tragu-Mures, n. red.).

In centrul universitar din Capitala, au luat rezidentiatul 71 de candidati, punctajul maxim realizat fiind de 826 de puncte, in timp ce punctajul minim de promovare a fost 495.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/tematica-rezidentiatul-noiembrie--afisata_5901/

lauff lautf laurf