Imprimare

APMGR il sustine pe Vasile Cepoi ca ministru al Sanatatii

"Sanatatea va ramane un cartof fierbinte pe care nimeni nu vrea sa si-l asume pentru inca doua, trei guvernari", a declarat pentru PaginaFarmacistilor.ro Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR). Conform acestuia, Ministerul Sanatatii duce lipsa de tehnocratie in actul de legiferare si de o buna guvernare.

"Cel mai bun guvern este cel care nu va avea minister al Sanatatii. Sa nu uitam ca Sanatatea este un domeniu care in Romania genereaza arierate. Este absolut necesara o finantare suplimentara. Este absurd sa sustii ca 5 milioane de oameni, care platesc asigurari de sanatate, pot furniza servicii de sanatate pentru 19 milioane", a subliniat Damian.

Producatorii de generice vor plati pentru introducerea de medicamente inovatoare

Pana ce Romania nu va avea o cultura a medicamentului generic, explica presedintele APMGR, costurile in sistem vor fi ridicate.

"Pregatim includerea unor molecule noi in 2012 si se va ajunge la situatia in care producatorii de medicamente generice vor plati pentru introducerea de medicamente inovatoare pe piata. Momentan nu facem nimic, asteptam sa vedem ce se intampla", a continuat Dragos Damian.

Referitor la numirea dr. Cepoi in functia de ministru al Sanatatii, Damian spune ca i s-a parut una fireasca, ce asigura continuitate tehnocratica.

Vasile Cepoi, propus ca ministru al Sanatatii de Victor Ponta

Medicul Vasile Cepoi a fost propus de catre Victor Ponta pentru ocuparea functiei de ministru al Sanatatii. Ieseanul a avut la dispozitie cateva ore pentru a accepta propunerea primului ministru. Camerele reunite ale Parlamentului vor vota noul guvern pe data de 7 mai 2012.

Actorii din sistemul de sanatate il sprijina pe medicul Vasile Cepoi, considerandu-l extrem de potrivit pentru functia de ministru al Sanatatii.

"Este o propunere excelenta. Nu cunosc o alta persoana mai potrivita pentru aceasta functie. Dr. Vasile Cepoi are competente reale in domeniul managementului sistemului de sanatate. In plus, cunoaste foarte bine acest sistem. Un alt avantaj al numirii sale este faptul ca nu face parte din niciun partid politic, ceea ce inseamna ca va apara interesele actorilor din sistem. Numirea doctorului Cepoi aduce stabilitate in Sanatate", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR).

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/apmgr-sustine-vasile-cepoi-ministru-sanatatii_5911/

lauff lautf laurf