Imprimare

Industria farma investeste in medicina personalizata

Zeci de miliarde de euro se indreapta anual catre cercetarea in ceea ce specialistii vor sa fie noua revolutie in stiinta: medicina personalizata, anunta zf.ro.

Bugete uriase sunt cheltuite anual de catre Roche Holding, Pfizer, Novartis, Merck, Johnson & Johnson, GlaxoSmithKline, Sanofi si Astrazeneca, cele opt situandu-se in top 20 cheltuieli in zona de inovatie in 2011 la nivel mondial.

"Este important sa stim ce tip de persoana sufera de o anumita boala si apoi cu ce fel de boala avem de-a face". Formularea din urma cu 2.400 de ani a celui mai cunoscut medic din antichitate, Hipocrate, este regula de baza si in mileniul al treilea pentru producatorii farmaceutici.

Medicina personalizata ofera terapii tintite, adaptate subgrupurilor de pacienti care manifesta aceiasi factori de risc mosteniti sau dobanditi. Se poate stabili, deci, daca structura genetica a bolii maligne de care sufera pacientii genereaza simptome similare, dar necesita tratament diferit.

Statisticile arata ca, in medie, din zece pacienti tratati, aproximativ jumatate inregistreaza beneficii in urma tratamentului. Pentru unii insa, tratamentul nu va avea rezultatul dorit, in timp ce altii sufera de pe seama efectelor adverse.

 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/industria-farma-investeste-medicina-personalizata_5910/

lauff lautf laurf