Imprimare

Medicamente romanesti, gasite si in farmaciile din Bulgaria

Prima multinationala farmaceutica romaneasca isi extinde portofoliul de produse si in Bulgaria. In acest fel, turistii romani, care isi petrec vacanta la vecinii nostri de peste Dunare, pot gasi in farmaciile bulgare produse farmaceutice cu aceleasi denumiri ca si in Romania. Produsele comercializate, distribuite prin subsidiara companiei deschisa acolo in anul 2009, acopera diverse arii terapeutice: oncologie, neurologie, psihiatrie, cardiologie, transplantologie, probleme de coagulare a sangelui si tratamente impotriva infectiilor.

“O parte dintre produsele pe care le distribuim deja in Romania exista acum si in farmaciile bulgare, sub aceeasi denumire comerciala. Pana la finalul lui 2012, asteptam eliberarea aprobarilor pentru alte patru produse ale diviziei de neuropsihiatrie, pe care le vom aduce pe piata din tara vecina. Pentru anul 2013, preconizam lansarea in Bulgaria a altor cinci medicamente, pentru neurologie si oncologie”, sustine Cristian David, director regional al Romastru Trading pentru Europa Centrala si de Est si Orientul Mijlociu.

Subsidiara din Bulgaria a reprezentat prima etapa din procesul de extindere al companiei. Succesul inregistrat aici, i-a determinat de reprezentantii companiei farmaceutice sa continue dezvoltarea si in alte tari din Europa de Est si nu numai. In prezent aceasta subsidiara are 8 angajati, urmand ca pana la finalul anului echipa sa se mareasca la 12.

Compania preconizeaza pentru anul 2012 vanzari in valoare de 1.000.000 de euro,pentru anul 2015 fiind estimata o cifra de 10.000.000 de euro. Reamintim ca aceasta a devenit prima multinationala romaneasca, deruland un proiect de extindere in Polonia, Letonia, Lituania si Estonia, Ucraina dar si in Orientul Mijlociu, in tari precum Liban, Siria, Iordania, Irak.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/medicamente-romanesti--gasite-farmaciile-bulgaria_5914/

lauff lautf laurf