Imprimare

Guvernul Ponta promoveaza consumul de medicamente generice

Unul dintre obiectivele majore ale guvernului Ponta in domeniul sanatatii este reducerea costurilor cu medicamentele si promovarea consumului de medicamente generice pentru populatie.

Totodata, dupa cum se arata in programul de guvernare care poate fi consultat AICI, se doreste implementarea unui sistem de achizitii centralizate, aceste achizitii avand scopul de a reduce semnificativ costurile.

In plus, se arata in documentul mentionat, noul guvern va face in asa fel incat va asigura accesul la tratamentul cu medicamentele esentiale.

APMGR: "Pana cand nu vom avea o cultura a genericelor, costurile in sistem vor fi mari"

Conform lui Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), pana cand Romania nu va avea o cultura a medicamentului generic, costurile din sistem vor fi ridicate.

"Pregatim includerea unor molecule noi in 2012 si se va ajunge la situatia in care producatorii de medicamente generice vor plati pentru introducerea de medicamente inovatoare pe piata. Momentan nu facem nimic, asteptam sa vedem ce se intampla", a declarat pentru PaginaFarmacistilor.ro Dragos Damian.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/guvernul-ponta-promoveaza-consumul-medicamente-generice_5916/

lauff lautf laurf