Imprimare

Utilizarea terapiilor complementare este in ascensiune

In prezent, peste 90% dintre femeile cu cancer de san utilizeaza terapii complementare. Astfel, utilizarea terapiilor complementare este in ascensiune, in special in randul pacientilor cu boli grave.

Medicina complementara creste calitatea vietii persoanelor diagnosticate cu cancer de san metastazat, refractar la tratamentul alopat, arata cel mai recent studiu clinic randomizat, dublu orb, controlat placebo, realizat asupra produsului natural compementar antitumoral Tien Hsien Liquid.

Studiul clinic s-a desfasurat in perioada iunie 2009 - iulie iunie 2012 si a inclus 63 de femei cu varste cuprinse intre 20 si 80 de ani. Acestea au avut confirmarea histologica sau hitologica a cancerului de san cu metastaze si o evolutie nesatisfacatoare dupa tratamentul primar sau de recuperare.

O imbunatatire generala a sanatatii cu 41,7% fata de inscrierea in studiu

Grupul de paciente carora li s-a administrat produsul complementar antitumoral a raportat o crestere a calitatii vietii si o imbunatatire generala a sanatatii cu 41,7% fata de starea lor de la momentul includerii in studiu. Prin comparatie, grupul de paciente carora li s-a administrat placebo a raportat o scadere a calitatii vietii si a starii generale de sanatate cu 33,3% fata de momentul inscrierii in studiul clinic.

Concluziile studiului clinic confirma rezultatele studiilor observationale desfasurate in ultimii 10 ani. Pentru a avea rezultate, produsul Tien Hsien Liquid trebuie administrat in felul urmator: o fiola, de trei ori pe zi, timp de 24 de saptamani.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/utilizarea-terapiilor-complementare-ascensiune_5918/

lauff lautf laurf