Imprimare

Se lucreaza la o platforma nationala de e-learning in domeniul reglementarii farmaceutice

Farmacistii, reprezentantii companiilor farmaceutice si chiar medicii vor avea acces gratuit la cursuri privind autorizarea medicamentelor pe piata. Cursurile vor fi accesibile incepand cu anul viitor, intrucat deocamdata se lucreaza la platforma de e-learning.

"Conform graficului, instruirea va demara la inceputul anuluii viitor. Vor fi cursuri legate de autorizarea medicamentelor, studii clinice, informatii despre medicamente. Ele vor avea loc interactiv, iar in prezent lucram la realizarea platformei", a declarat pentru PaginaFarmacistilor.ro, Liliana Staicu, seful Departamentului economic din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Institutia a primit in acest an unda verde pentru derularea proiectului “Platforma nationala de e-learning in domeniul reglementarii farmaceutice“, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Initiativa a fost depusa acum doi ani si are o durata de implementare de 14 luni.

"Domeniul l-am cumparat. Ne mai trebuie echipamente, softuri si pentru acestea trebuie derulate licitatiile de achizitie. Vorbim despre un proiect important, care contine apriximativ 1.000 de pagini", a mai adaugat Liliana Staicu.

Valoarea totala a proiectului este de 14.133.520 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 9.303.047,6 lei.

Obiectivul general il reprezinta implementarea unui sistem e-learning centralizat la nivelul ANMDM, care sa asigure instruirea si informarea continua a angajatilor, colaboratorilor si a populatiei asupra problemelor legate de calitatea, siguranta si eficienta medicamentelor de uz uman folosite pentru prevenirea sau tratamentul bolilor la om, precum si asupra studiilor clinice care se efectueaza asupra medicamentelor de uz uman.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/lucreaza-platforma-nationala-e-learning-domeniul-reglementarii-farmaceutice_5930/

lauff lautf laurf