Imprimare

Anul acesta taxa de clawback salveaza fondul de sanatate

In ultimii doi ani, cresterea consumului de medicamente compensate si gratuite eliberate prin farmacii cu circuit deschis a fost moderata, arata studiul Veniturile si cheltuielile sistemului de sanatate, lansat astazi de Expert Forum. 

Din punct de vedere al consumului per capita, exprimat in euro la paritatea puterii de cumparare, inregistram cea mai mica valoare de la nivelul intregii Uniuni Europene, cu 40% mai mica decat in Polonia, Lituania sau Estonia (respectiv 156 euro fata de 235 – 255 de Euro PPS in anul 2009).

"Anul acesta taxa de clawback salveaza fondul de sanatate", a subliat Radu Comsa, coordonatorul studiului.

In ceea ce priveste suspendarea taxei de clawback, solicitata de Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), ministrul Cepoi a confirmat ca a avut deja intalniri cu ministrul de Finante si cu reprezentantii producatorilor de medicamente.

"Saptamana viitoare vom avea o intalnire la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), unde vom discuta aceasta chestiune. Sper, totodata, sa avem si un presedinte al Casei pana atunci", a declarat dr. Cepoi, ministrul Sanatatii.

Ministrul a precizat astazi ca noua lege a sanatatii pune taxa pe mancarea fast food si pe bere. Cititi mai multe informatii despre acest subiect AICI.

Autor: Claudia Spridon

 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/anul-taxa-clawback-salveaza-fondul-sanatate_5931/

lauff lautf laurf