Imprimare

Dr. Radu Badescu, numit presedinte la CNAS

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) are un nou presedinte. Este vorba despre medicul Doru Badescu, comisar-sef in sistemul medical al Ministerului Administratiei si Internelor. Dr. Badescu a fost numit de catre premierul Victor Ponta.

Din noiembrie 2011, dr. Radu Badescu este managerul Spitalului "Dimitrie Gerota" din Capitala, iar inainte a lucrat in cadrul Centrului Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu "Nicolae Kretzulescu" din Capitala.

In opinia presedintelui Colegiului Medicilor din Romania (CMR), noul sef de la CNAS "este un om care si-a facut datoria fara sa iasa in evidenta".

"Personal, nu am colaborat prea mult cu el, insa este un om care si-a facut datoria fara iasa in evidenta, fara sa practice o politizare extrema. Daca nu-si schimba atitudinea, s-ar putea sa avem o buna colaborare. Intotdeauna poti lucra bine cu un om care nu doreste sa-si construiasca o imagine aparand pe sticla", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, prof.dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR.

Noul presedinte al CNAS si membru al Consiliului de Administratie are o sotie medic de familie (dr. Elena Badescu, n. red.) si este medicul prin cabinetul caruia au trecut cei mai mediatizati arestati. Printre acestia ii amintim pe Razvan Temesan, Miron Cozma, Ioana Maria Vlas si Marian Iancu.

Dr. Radu Badescu detine un teren intravilan de 250 de mp si un teren agricol de 2620 mp, are doua credite la banca, unul de 96.000 de euro si unul de 65.000 de euro, si a imprumutat o persoana cu suma de 50.000 de euro. De asemena, potrivit ultiemi sale declaratii de avere, depusa in iunie 2011 si citata de capital.ro, dr. Badescu nu detine nici o cladire si nici o masina, iar la capitolul venituri anuale, a completat suma de 50.000 de lei, pentru functia de sef serviciu Medicina Politie si 69.126 lei pentru cabinetul particular.

Reamintim ca fostul presedinte al CNAS, dr. Nicolae Lucian Duta, a demisionat la inceputul lunii mai din functia pe care o detinea din decembrie 2009.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/dr--radu-badescu--numit-presedinte-cnas_5939/

lauff lautf laurf