Imprimare

Terapia durerii, discutata la conferinta Zilele Medicamentului

Asociatia de Algeziologie din Romania si Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa” au organizat la Iasi cea de-a XXI-a editie a conferintei „Zilele Medicamentului”. Evenimentul s-a desfasurat in perioara 24-26 mai 2012 si s-a adresat medicilor, farmacistilor si asistentilor, devenind odata cu trecerea anilor o manifestare cu traditie.

Totodata, s-au implinit zece ani de colaborare eficienta in tratamentul durerii intre medicii romani si cei israelieni. Astfel, printre lectorii care au sustinut prezentari in cadrul evenimentului numarand-se: dr. Edith Balan, sef sectie ATI la Spitalul „Carmel” Haifa si dr Ilan Eldar.

"Pe parcursul anilor pe de o parte s-au facut cunoscute noutatile in domeniul medicamentului si acest lucru este un lucru bun pentru ca, dupa cum stiti, viata unui medicament este de sase-sapte ani, incat pe un ciclu complet cam 30% din medicamente se schimba si atunci trebuie sa fim permanent informati. Iata, de zece ani incoace ne intalnim cu specialistii din Israel, inainte avand intrevederi atat cu specialisti din Germania cat si din Statele Unite, astfel incat putand fi discutate aspecte din tratamentul durerii pentru ca acest lucru este foarte interesant", a declarat prof. dr. emerit Ostin Mungiu, presedinte si membru fondator al Asociatiei de Algeziologie din Romania.

Iasiul are singurul centru de studiu si terapie al durerii

Conform acestuia, Iasiul are singurul centru de studiu si terapie al durerii facut cu granturi internationale cu valoare de milioane de euro. Drept urmare, au fost aduse in discutie aspectele de cercetare, precum si aspectele de terapie a durerii care este insuficient sau prost tratata in Romania.

"Conferinta „Zilele Medicamentului” aduce intotdeauna calitate si traditie. Aducem intotdeauna informatie noua si invitati noi, in fiecare an avem o sectiune speciala dedicata studentilor, in fiecare participand alti si alti studenti, acesta putand fi elementul de noutate poate cel mai relevant al congresului", a declarat asist. univ. dr Bogdan Tamba, membru al Asociatiei de Algeziologie din Romania.

In ultima zi a manifestarii tinerii medici, studentii si rezidentii au participat la o sesiune dedicata lor, in cadrul careia acestia au discutat printr-o interventie video cu Tudor Azoicai, absovent al Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, actual medic rezident in Belgia.

Personalitati medicale, prezente la eveniment

Printre lectorii care au sustinut prezentari in cadrul simpozionului „Zilele Medicamentului” s-au numarat: Prof. dr. Ostin Mungiu, Prof. dr. Horatiu Bolosiu, Farm. dr. Robert Ancuceanu, prof. dr. Marin Burlea, prof. dr. Stela Gotia, prof. dr. Vlaicu Sandor, conf. dr. Constantin Ailioaie, conf. dr. Florin Mitu, conf. dr. Andrei Tica, asist. univ. dr. Mihai Marinca.

Printre subiectele care au fost abordate in cadrul evenimentului: „Durere si societate”, „Spinal cord stimulation in treatment of cronic pain: indications, mechanism, eficacy”, „Durerea in cancer – mecanisme, tratament”, „Medicamente antivirale in tratamentul modern al hepatitelor infectioase”, „Modalitati terapeutice noi in malignitatile copilului”, „Tratamentul medicamentos al durerii si febrei la copil”, „Durerea in obstetrica-ginecologie”, „Necesitatea durerii”, „Tulburari de gust induse de medicamente”.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/terapia-durerii--discutata-conferinta-zilele-medicamentului_5944/

lauff lautf laurf