Imprimare

Ministerul Economiei se implica in negocierile privind taxa clawback

Ministrul delegat pentru IMM, Lucian Isar, a declarat ca Ministerul Economiei se va implica in negocierile pentru taxa clawback, alaturi de Ministerul Sanatatii si Ministerul Finantelor, informeaza Agerpres.

"Ministerul Economiei, cu permisiunea Ministerului Sanatatii, se va implica in negocierea pe taxa de claw-back. Ministerul Sanatatii cunoaste domeniul, iar Ministerul Economiei se implica pentru ca este vorba de societati, de o industrie", a declarat Lucian Isar, ministrul delegat pentru IMM.

Reactiile producatorilor de medicamente, care au transmis in cadrul unei conferinte de presa ca nu pot achita taxa de clawback si, in consecinta, fie se vor retrage de pe piata, fie vor retrage medicamente de pe piata, l-au determinat pe ministrul Sanatatii sa ia masuri pentru rezolvarea problemei.

"Am decis constituirea unui grup de lucru alcatuit din reprezentati ai Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Sanatatii, Ministerului de Justitie, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si reprezentanti ai industriei de medicamente care are ca obiectiv realizearea unei analize de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback. Se vor face simulari care sa evidentieze cum vor influnenta aceste modificari structura bugetului", a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, in urma cu putin timp.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/ministerul-economiei-implica-negocierile-privind-taxa-clawback_5950/

lauff lautf laurf