Imprimare

107 asistenti de farmacie au absolvit Scoala Sanitara Carol Davila

107 asistenti de farmacie au absolvit cursurile Scolii Sanitare Postliceale “Carol Davila” din Capitala. Inainte de a sustine examenul final, elevii celor 4 clase din Anul III AMF s-au reunit pentru a-si lua ramas bun de la profesorii care i-au indrumat.

”Se spune ca educatia este ceea ce iti ramane dupa ce ai uitat ceea ce ai invatat la scoala, si eu cred ca dumneavoastra ati invatat aici cum sa va dozati eforturile, ati primit zilnic cate o doza de farmacognozie, farmacotoxicologie, chimie sau biochimie. Eu vreau sa va spun doar atat: in fiecare zi trebuie sa invatati, in fiecare zi trebuie sa va puneti intrebari si sa gasiti raspunsuri. Aceasta este esenta educatiei. Va doresc sa cautati adevarul, sa cautati lucrurile simple. Bucurati-va, invatati sa munciti, invatati sa daruiti in jurul vostru, chiar daca simtiti ca va fragmentati”, le-a urat absolventilor Elena Liliana Murgulet, directorul unitatii de invatamant, in deschiderea evenimentului de absolvire.

Acelasi indemn, de a se pregati continuu, de a participa la cursuri de perfectionare, de formare profesionala, pentru a fi mereu foarte buni in ceea ce fac, le-a fost adresat elevilor si de directorul adjunct Aurelia Sova, precum si de catre seful Catedrei de Farmacie, Maricica Radulescu.

"Eu cred ca omul schimba locul si oamenii din jurul lui si voi aveti aceasta sansa, pentru ca ati primit toate instrumentele necesare, stiti ce aveti de facut. Nu aveti doar cunostintele ci si atitudilile si deprinderile cele mai bune si trebuie ca acolo unde va duceti sa faceti diferenta. Cred ca acum a venit randul vostru sa daruiti”, a mentionat Anca Cercel-Duca, vicepresedintele Fundatiei Umaniste Dr. Mioara Mincu.

Ceremonia s-a incheiat cu depunerea legamantului de profesie, cuvantul sefei de promotie, precum si inmanarea diplomelor si darurilor de finalizare a studiilor.

”Am acumulat informatii intr-un nou domeniu si se deschide un nou viitor pentru mine, care sper sa fie mult mai bun. Eram secretara la o companie, dar acum, dupa absolvire, imi doresc sa lucrez intr-o farmacie. Sora mea este si ea asistent medical de farmacie, am facut practica in unitatea unde e angajata ea si pot sa va spun ca imi place foarte mult sa lucrez cu oamenii, pentru ca sunt o fire comunicativa. Anii acestia de scoala au fost cei mai frumosi ani din viata mea, eu n-am avut absente, ba dimpotriva, asteptam cu cea mai mare placere sa vin la scoala. Am ramas acum cu o multime de prieteni. Si profesorii au fost extraordinari, m-am simtit intotdeauna primita cu bratele deschise", a precizat Cristina Anton, sefa de promtie.

Si pentru Rodica Simionescu, una dintre premiante, anii petrecuti in unitatea de invatamant au reprezentat un nou inceput: "A fost frumos, dar a fost si greu, pentru ca am avut mult de invatat si nu am avut numai statutul de elev ci si pe cel de angajat, am si familie si alte responsabilitati. Am venit insa intotdeauna cu drag la scoala, cu bucurie. Fara sa frecventezi scoala nu ai cum sa acumulezi cunostinte, nu ai cum sa le aprofundezi, nu ai cui sa pui intrebari atunci cand ai nelamuriri in legatura cu aceasta profesie. E un vis al meu de mai demult, sa urmez aceasta scoala, pe care iata, l-am implinit. Cred ca e o profesie frumoasa daca stii sa te daruiesti, daca stii sa intelegi pe fiecare pacient in parte".

O alta absolventa, careia i-a fost inmanat premiul intai, a marturist ca lucreaza deja intr-o institutie cu profil medical. "Scoala aceasta m-a ajutat sa fiu mai buna in domeniu si chiar pot sa va spun ca am si reusit sa angajam la noi in companie alte doua colege de clasa. A fost o onoare si o placere pentru mine sa termin aceasta scoala", a marturisit Ileana Saru.

De asemenea, au fost premiati si cei mai buni elevi ai claselor de Balneofiziokinetoterapie pentru rezultatele scolare si extrascolare obtinute in anul 2011-2012.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/107-asistenti-farmacie-absolvit-scoala-sanitara-carol-davila_5969/

lauff lautf laurf