Imprimare

FABC: Sute de medicamente ieftine au disparut din farmacii

"Bugetul alocat oncologiei este foarte mic fata de nevoile reale, iar medicii sunt pusi in fata unor situatii imposibile de a-si tine in viata pacientii, in conditiile in care medicamentele necesare schemelor de tratament au disparut de pe piata romaneasca", arata un comunicat al Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC). 

Potrivit asociatiei, ai carei membri s-au reunit la Poiana Brasov in cadrul unei conferinte nationale, accesul limitat la medicamente nu face decat sa ingreuneze si mai mult situatia bolnavilor oncologici din Romania. 

"In cele din urma, vor renunta la tratament, deci la viata", a declarat Cezar Irimia, presedintele FABC.

Sute de medicamente ieftine au disparut din farmacii

In ultimii ani au disparut din farmacii sute de medicamente ieftine care au fost inlocuite cu alternative mai scumpe.

"Se vorbeste despre cresterea accesului populatiei la tratamente medicale, dar toate guvernele de pana acum au ramas la stadiul de intentie, fara sa adopte nicio masura concreta de sprijin pentru populatie", a continuat Cezar Irimia.

FABC solicita premierului Romaniei, Victor Ponta, sa intervina si sa opreasca genocidul din sanatate, prin finantarea, cel putin la limita de avarie, a sistemului public de sanatate din Romania. Asociatia are in componenta 14 Asociatii regionale si nationale, avand membri peste 35000 de pacienti si apartinatori, si reprezinta interesele tuturor pacientilor cu cancer din Romania

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/fabc-sute-medicamente-ieftine-disparut-farmacii_5974/

lauff lautf laurf