Imprimare

Zentiva Hlohovec si-ar putea muta productia in Romania

Grupul francez Sanofi, actionar majoritar al celui mai mare producator farmaceutic din Slovacia, Zentiva Hlohovec, din regiunea Trnava, a recunoscut dupa un an de speculatii ca poarta discutii cu diverse parti interesate de achizitionarea companiei slovace, productia putand fi transferata in Romania sau Turcia, unde grupul opereaza deja, scrie Agerpres.

"Da, ne-am angajat in negocieri, insa nu putem comenta pentru moment in privinta tarii de origine, numarului si sectorului (potentialilor cumparatori)", a declarat directorul de comunicatii, Libor Kytyr.

Zentiva si-a reevaluat deja activele.

"Activele fabricii de la Hlohovec, indiferent de depreciere, au scazut cu 67,991 milioane de euro, iar valoarea activelor scoase la vanzare reprezinta aproape 28 de milioane de euro", a declarat Lubos Turecek, de la Global Pacific West, care ii reprezinta pe actionarii minoritari ai Zentiva.

Totusi, nu se stie inca ce va fi oferit de fapt spre vanzare - numai productia sau si brevete. Nu se stie nici daca productia va fi transferata in Romania sau Turcia, unde compania opereaza deja.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/zentiva-hlohovec-si-ar-putea-muta-productia-romania_5978/

lauff lautf laurf