Imprimare

Insulina glargin, eficienta in obtinerea controlului glicemic

Studiul Origin, cel mai mare studiu din domeniul diabetologiei, cu o durata de sase ani si 40 de tari implicate, a demonstrat eficienta insulinei glargin in controlul glicemiei.

Potrivit prof. dr. Nicolae Hancu, investigatorul principal al studiului in Romania, un numar de 850 de pacienti romani au fost implicati in trialul clinic, tara noastra situandu-se pe primul loc in UE privind numarul de pacienti si ocupand locul trei la nivel mondial.

"Origin este un studiu extraordinar prin prisma numarului de pacienti inrolati si prin cea a duratei sale. Totodata, Origin ofera noi date cu privire la beneficiile si riscurile posibile ale initierii terapiei cu insulina glargin mai devreme pe parcursul evolutiei diabetului, oferind premise importanta care sa conduca la schimbari semnificative in practica medicala din diabetologie", a declarat prof. dr. Nicolae Hancu.

17 orase din Romania au fost implicate in studiu

Printre cele 40 de tari participante in studiul Origin s-au numarat 17 orase din Romania: Alba Iulia, Bacau, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Targu Mures si Timisoara.

Rezultatele studiului vor schimba foarte multe lucruri in diabetologie si vor isca numeroase discutii intre specialisti.

"S-au atins niste limite la care nu ne gandeam ca se va ajunge cu un tratament in urma cu 10 ani. Spre exemplu, in prezent nu putem da insulina in prediabet, pentru ca nu are indicatie in acest sens", a declarat dr. Mihaela Moise, medical advisor Sanofi Romania.

Studiul clinic Origin a fost derulat la nivel international de catre un comitet de cercetatori si a fost sustinut de Grupul Sanofi.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/insulina-glargin--eficienta-obtinerea-controlului-glicemic_5984/

lauff lautf laurf