Imprimare

Supliment alimentar retras de la vanzare din Vrancea

Comisarii de la Protectia Consumatorilor Vrancea au descoperit ca un supliment alimentar comercializat in farmacii era periculos pentru sanatatea oamenilor si au retras de pe piata 19 cutii de supliment nutritiv, anunta Agerpres.

Potrivit conducerii de la Protectia Consumatorilor Vrancea decizia de a retrage de pe piata suplimentul nutritiv care continea un complex de minerale, a fost luata dupa ce au constatat ca aveau laurit sulfat de sodium, un aditiv cunoscut sub denumirea de E 487, interzis de Uniunea Europeana.

"Comisarii CJPC Vrancea au intocmit, imediat, o notificare nationala de alerta prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente ti Furaje, pentru ca produsul respectiv sa fie eliminat, in totalitate, din circuitul consumului uman. S-au retras de pe piata, in total, 19 cutii gasite la trei farmacii din municipiul Focsani, in valoare totala de 296 lei", a precizat comisarul sef al Protectiei Consumatorilor, Mirela Bizna.

Aceasta a precizat ca au fost verificati 10 operatori economici care comercializeaza suplimente alimentare in municipiul Focsani, atat magazine tip plafar, cat si drogherii si farmacii.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/supliment-alimentar-retras-vanzare-vrancea_5982/

lauff lautf laurf