Imprimare

Concurenta mare la admiterea la farmacie in 2012

Universitatile de medicina si farmacie din marile centre universitare au dat startul inscrierilor la admiterea din sesiunea iulie 2012. Majoritatea UMF-urilor vor sustine examenul pe data de 25 iulie 2012.

Spre exemplu, Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Bucuresti pune la dispozitia candidatilor un numar de 145 de locuri bugetate. Anul trecut, la farmacie s-au inscris trei candidati pe un loc, concurenta fiind ceva mai mica in comparatie cu celelalte facultati din universitatea bucuresteana.

"Imi doresc ca media la admitere la U.M.F. “Carol Davila” sa fie mai mare de la un an la altul, iar cei care nu reusesc sa intre pe locurile bugetate si vin pe locuri cu plata, sa intre nu cu 50 de puncte, adica cu o medie de 5, ci cu medii mai mari pentru ca, in opinia mea, la sfarsit de facultate, nu poti sa ai un absolvent de media 5. Daca il ai de media 5, inseamna ca el va fi un medic de media 5 si ma intreb care pacient, care om bolnav, se va duce cu detasare sa fie examinat, diagnosticat si tratat, de un medic care a terminat facultatea cu media 5", a declarat acad. prof. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti.

Medicul e de parere ca absolut toate locurile disponibile vor fi ocupate din prima sesiune, motiv pentru care e convins ca nu va fi necesara o a doua sesiune de admitere, in toamna.

La UMF Iasi numarul candidatilor va fi peste cel de anul trecut

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi sustine ca in universitatea pe care o conduce nu a existat niciodata o sesiune de admitere in toamna. Prof. dr. Vasile Astarastoae ne-a declarat ca, desi este a doua zi de inscrieri, fluxul de candidati inscrisi este cu 60 mai mare fata de anul 2011.

"Pot sa spun ca numarul celor care se vor inscrie pe locurile disponibile va fi peste cel din anul precedent. Pana acum, concurenta cea mai mare s-a inregistrat la balneofiziokinetoterapie, asistente medicale generaliste si apoi medicina, farmacie si medicina dentara", a declarat pentru PaginaFarmacistilor.ro prof. dr. Vasile Astarastoae.

Se pare ca gradul de dificultate al subiectelor va fi mediu, per total, cu toate ca sunt si cateva subiecte dificile care sa departajeze concurentii.

Aproape 1000 de candidati inscrisi la UMF Timisoara

Concurenta mare este si la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj, unde doar in prima zi s-au inscris 245 de candidati, cei mai multi optand pentru sustinerea examenului la Medicina. Pe locul doi in topul intereselor s-ar afla Tehnica Dentara, cu 23 de candidati inscrisi, urmata fiind de specializarea Farmacie, la care s-au inscris 22 de candidati.

Desi este abia cea de-a doua zi de inscrieri, in Timisoara si-au depus dosarele aproape 1000 de candidati. Peste 700 de candidati s-au inscris la Facultatea de Medicina, 127 au optat pentru Medicina Dentara si 99 pentru specializarile din cadrul Facultatii de Farmacie. Potrivit unor statistici oficiale ale universitatii, in prima zi de inscrieri au fost primite 398 de dosare, in timp ce astazi la secretariatele universitatii au fost depuse 568 de dosare.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/concurenta-admiterea-farmacie-2012_5988/

lauff lautf laurf