Imprimare

Mai putine episoade hipoglicemice, cu un medicament pentru diabetul de tip 2

O solutie terapeutica pentru pacientii cu diabet zaharat tip 2 conduce la mai putine episoade hipoglicemice, o crestere in greutate mai mica si, cel mai probabil, un risc cardiovascular mai scazut, arata un studiu recent publicat in revista The Lancet.

Cercetarea a durat doi ani si a constat in compararea linagliptinului cu glimepirida, o sulfoniluree prescrisa frecvent. Au fost inrolati peste 1.500 de pacienti. Rezultatele studiului arata ca la pacientii cu diabet zaharat tip 2, insuficient controlati doar cu metformina, terapia orala cel mai frecvent prescrisa la initierea tratamentului, Trajenta (linagliptin) asigura un control glicemic similar cu glimepirida, o sulfoniluree frecvent prescrisa la acesti pacienti.

Astfel, in comparatie cu glimepirida, linagliptin asigura un control glicemic similar dar cu mai putine episoade hipoglicemice si cu o crestere in greutate mai mica.

„Rezultatele studiului sunt de interes pentru comunitatea medicala prin prisma obiectivului principal, anume de a compara controlul glicemic obtinut prin administrarea de linagliptin si glimepirida. Rezultatele privind siguranta sunt interesante si, desi se bazeaza pe un numar mic de evenimente cardiovasculare (n=38), am putut evalua si compara, pentru prima data, incidenta evenimentelor cardiovasculare majore intre linagliptin si glimepirida”, sustine prof. Baptist Gallwitz, din cadrul Universitatii Eberhard Karls din Tübingen, Germania.

Linagliptin (5 mg, administrat o data pe zi) este comercializat in Statele Unite ale Americii ca Tradjenta (linagliptin) tablete, in Europa ca Trajenta (linagliptin) tablete, si pe alte piete globale ca tableta cu administrare o data pe zi, combinata cu dieta si exercitii fizice si/sau alti agenti hipoglicemianti orali pentru a imbunatati controlul glicemic la pacientii cu diabet tip 2. Produsul nu trebuie administrat pacientilor cu diabet tip 1 sau in tratamentul cetoacidozei diabetice. De asemenea, in cazul tratamentului cu linagliptin nu este necesara ajustarea dozei, indiferent daca functia renala este in declin sau daca pacientul sufera un blocaj renal.

In lume, aproximativ 336 de milioane de persoane sufera de diabet de tip 1 sau 2. Diabetul de tip 2 este cea mai frecventa forma de diabet, insumand aproximativ 90-95% din totalul cazurilor de diabet.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/putine-episoade-hipoglicemice--medicament-diabetul-tip-2_5996/

lauff lautf laurf