Imprimare

Rezultatele admiterii la farmacie, sesiunea iulie 2012

Rezultatele concursului de admitere la Facultatile de Farmacie din cadrul universitatilor si facultatilor cu profil medical din Romania au fost afisate.

In acest an, concurenta a fost mare la specializarea amintita, cu 3 candidati pe loc in centrele universitare Bucuresti, Iasi si Cluj.

"La noi in universitate nu a existat niciun incident la admitere. Rezultatele s-au dat pe loc, in sala, aveam deja experienta anului trecut. Drept urmare, rezultatele finale au putut fi consultate de catre candidati inca de aseara. In ceea ce priveste notele de la testul grila, au existat 19 note de zece la specializarea medicina genera, doua note de zece la specializarea medicina dentara si un zece la farmacie", a declarat pentru PaginaFarmacistilor.ro prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi.

Singura universitate mare din Romania care nu a facut inca publice rezultatele obtinute de candidati este UMF Bucuresti.

Aflati, mai jos, rezultatele in celelalte centre universitare:
UMF Iasi
Lista candidatilor admisi pe locurile fara taxa
Lista candidatilor care pot opta pe locuri cu taxa in limita a 81 de locuri
Lista candidatilor olimpici admisi pe locurile fara taxa

UMF Cluj
Farmacie - admisi buget
Farmacie - admisi taxa

UMF Timisoara
Rezultate Farmacie

UMF Craiova
Rezultate Farmacie Buget
Rezultate Farmacie Potential Taxa

UMF Targu Mures
Specializarea Reglementata Sectorial - Farmacie - Linia Romana
Specializarea Reglementata Sectorial - Farmacie - Linia Maghiara

Universitatea Dunarea de Jos Galati
Farmacie

Universitatea Ovididus Constanta
Farmacie

Facultatea de Medicina Victor Papillan Sibiu
Farmacie, taxa
Farmacie, fara taxa

La Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Capitala rezultatele nu au fost inca publicate. In acest an, s-au inscris peste 3.200 de candidati la toate specializarile oferite de cele patru facultati din cadrul universitatii. In urma clasificarii efectuate de Asociatia Universitatilor Europene in 2011, UMF Bucuresti se situeaza pe primul loc in randul institutiilor de invatamant superior cu profil medical, fiind inclusa in prima categorie - cea de Cercetare avansata si Educatie.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/rezultatele-admiterii-farmacie--sesiunea-iulie-2012_5998/

lauff lautf laurf