Imprimare

Rezultatele admiterii la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea

Rezultatele admiterii la Facultatea de Medicina si Farmacie, Universitatea din Oradea au fost publicate. Candidatii inscrisi si admisi la specializarile oferite de institutia de invatamant superior medical pot confirma locul in perioada 30 iulie - 2 august 2012, intre orele 9.00 - 16.00.

Aflati AICI rezultatul admiterii la specializarea farmacie, Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea. 

Pentru a confirma locul, candidatii admisi sunt nevoiti sa achite taxa de inmatriculare in valoare de 100 RON. In schimb, cei care au intrat la forma de invatamant cu taxa trebuie sa stie ca sunt nevoiti sa achite minim 50% din transa I a taxei de scolarizare.

La Facultatea de Medicina din Oradea, taxele au ramas aceleasi din 2011. Astfel, cei care au optat pentru medicina, medicina dentara si farmacie sunt nevoiti sa achite 6.000 de RON pe an, in timp ce candidatii care au sustinut examenul la colegiile de trei sau patru ani vor achita 3.000 de lei per an universitar.

Concurenta la admiterea la farmacie in 2012

In acest an, concurenta la examenul de admitere la farmacie a fost una foarte ridicata, la Bucuresti fiind aproximativ cinci candidati pe un loc, in timp ce la Iasi si Cluj concurenta a fost de aproape patru candidati pe loc la unele specializari. Puteti consulta AICI rezultatele admiterii la medicina in centrele universitare romanesti.

"Noi speram sa producem medici si cercetatori pentru Romania. Sigur ca cei mai performanti vor dori sa emigreze, dar avem sase ani la dispozitie pentru a-i convinge sa ramana aici, in Romania. Avem sase ani la dispozitie sa schimbam ceva in aceasta tara si in sistemul de sanatate", a declarat pentru PaginaFarmacistilor.ro prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi, intrebat daca acesti studenti vor ramane in tara odata cu finalizarea studiilor.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/rezultatele-admiterii-facultatea-medicina-farmacie-oradea_5999/

lauff lautf laurf