Imprimare

Un nou tratament, eficient in lupta impotriva melanomului metastatic

Unul dintre cele mai noi medicamente in tratamentul melanomului metastatic poate fi gasit si in Romania. Vemurafenib este utilizat de catre medicii specialisti in oncologie din Cluj in cazul unor pacienti diagnosticati cu melanom in faza metastatica, in cadrul unui studiu clinic de faza IV, cu terapii tintite genetice.

"Aceste medicamente reprezinta un adevarat avans al cercetarii stiintifice medicale in domeniul oncologiei, cu atat mai mult cu cat numarul cazurilor de persoane diagnosticate cu melanom metastatic este in continua crestere, iar posibilitatile de tratament ale acestor pacienti sunt foarte limitate", a declarat dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog la clinica Medisprof.

Melanomul poate fi vindecat in conditiile in care este descoperit in stadii incipiente. Ultimul studiu amplu cu privire la incidenta melanomului la nivel global a fost realizat in anul 2008 de Globocan. Conform studiului respectiv, Romania avea atunci 903 cazuri de melanom malign raportate, dintre care 516 au fost depistate la femei si 387 la barbati. La momentul respectiv au fost inregistrate 197.000 de cazuri noi de cancer de piele.

In urma cu cateva luni peste 300 de medici dermatologi din intreaga tara s-au implicat in campania anuala de informare privind depistarea melanomului si prevenirea cancerelor cutanate.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/tratament--eficient-lupta-impotriva-melanomului-metastatic_6006/

lauff lautf laurf