Imprimare

Producatorii de medicamente asteapta decizia Guvernului privind taxa clawback

Seful grupului de comunicare al Asociatiei Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) a declarat ca asteapta decizia guvernului privind taxa clawback, relateaza Agerpres.

ARPIM a avut o intalnire cu reprezentantii Fondului Monetar International, care urmeaza sa poarte o serie de discutii pe marginea reformei sanitare si cu reprezentantii Camerei de Comert Americane din Romania.

"Asteptarea noastra este sa se ia o decizie pana la sfarsitul acestei luni potrivit angajamentului asumat de Guvern", a explicat dr. Sorin Popescu.

Potrivit reprezentantilor industriei farma, cuantumul taxei clawback se ridica la 400 de milioane de euro/an, suma care nu poate fi sustinuta de industria farmaceutica, intrucat reprezinta circa 33,6% din totalul vanzarilor compensate.

Daca un producator de medicamente nu poate achita taxa trimestriala produsele sale vor fi excluse de pe lista medicamentelor compensate si gratuite, spun reprezentantii companiilor.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/producatorii-medicamente-asteapta-decizia-guvernului-privind-taxa-clawback_6010/

lauff lautf laurf