Imprimare

Consumul de aspirina, eficient impotriva cancerului

Consumul zilnic de aspirina previne aparitia cancerului, insa efectele pozitive sunt mult mai slabe decat credeau cercetatorii, relateaza agentia de presa Reuters, citata de adevarul.ro.

"Noutatile despre legatura dintre aspirina si preventia cancerului sunt imbucuratoare pentru noi. Cercetarile merg inainte, dar inca mai e mult de munca", spune un medic membru in Asociatia Americana pentru Studiul Cancerului.

Pana in prezent, medicii americani ii indemnau pe pacienti sa ia doze mici de aspirina pentru a preveni atacurile de inima, daca sufereau de boli cardiace. Studiile din acest an au aratat ca pacientii care au luat aspirina au avut un risc mai mic de a muri de cancer. Cercetarile s-au realizat pe 100.000 de persoane cu varste mai mari de 60 de ani, nefumatori.

Oamenii de stiinta au observat ca efectul benefic al aspirinei este mai vizibil in cazul cancerului de colon si al celui de stomac.

Datorita aceluiasi medicament, in ultimii cinci ani, procentul celor care au murit din cauza bolilor oncologice a scazut cu 37% in Statele Unite, spun cercetatorii americani.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/consumul-aspirina--eficient-impotriva-cancerului_6020/

lauff lautf laurf