Imprimare

Legatura dintre bisfenolul A si obezitatea copiilor americani, descoperita

Bisfenolul A creste riscul greutatii excesive si al obezitatii la copii, noteaza Agerpres. Studiul, publicat recent in Statele Unite ale Americii este singurul care dezvaluie o astfel de legatura.

Copiii cu cele mai inalte niveluri de bisfenol A (BPA) risca de doua ori mai mult sa ajunga obezi decat cei care au concentratii mai scazute.

"Este prima data ca o substanta chimica din mediul inconjurator este pusa in legatura cu obezitatea copiilor intr-un esantion national reprezentativ insemnat", a declarat dr. Leonardo Trasande, profesor de pediatrie la Universitatea din New York, principalul autor al studiului.

Cercetarea s-a desfasurat pe 2.800 de copii si adolescenti cu varste cuprinse intre sase si 19 ani.


"Aceste rezultate arata o data in plus necesitatea de a face demersuri mai accentuate pentru a lupta impotriva epidemiei de obezitate. Un regim alimentar nesanatos si lipsa de miscare contribuie la cresterea masei de grasime din corp, dar aceasta nu este tot", a conchis dr. Leonardo Trasande.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/legatura-bisfenolul-obezitatea-copiilor-americani--descoperita_6049/

lauff lautf laurf