Imprimare

MS va achizitiona 1 milion de vaccinuri antigripale

Tulpina virala A/H3N2, specifica gripei porcine, circula deja la nivel mondial, informeaza evz.ro. Virusul afecteaza copiii de pana la cinci ani, dar si persoanele ce sufera de afectiuni precum diabetul sau astmul. La risc sunt si cei cu varste peste 65 de ani.

In Romania, insa, populatia este in afara zonei de risc, dupa cum a tinut sa sublinieze Centrul European de Preventie si Control al Bolilor. Cu toate acestea, specialistii sustin ca principala metoda de preventie este vaccinarea, care in Romania este programata sa inceapa pe 15 octombrie.

"Se stiu deja tulpinile care vor circula, formulele de vaccin au fost trimise producatorilor, insa in Romania nu va exista in acest an vaccin antigripal autohton, pentru ca Institutul Cantacuzino nu il produce", a declarat dr. Victor Olsavszky, reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Romania.

In acest an, MS va pune la dispozitia romanilor un milion de doze de vaccin antigripal. Ministerul va organiza o licitatie in acest sens, insa este putin probabil ca Institutul Cantacuzino va lua parte la ea, avand in vedere ca nu a primit autorizatie.

 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/ms-achizitiona-1-milion-vaccinuri-antigripale_6050/

lauff lautf laurf