Imprimare

Cancerul de prostata va fi diagnosticat printr-o analiza de sange

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O analiza de sange va putea ajuta la diagnosticarea cancerul de prostata, ceea ce va permite medicilor sa identifice amprenta genetica pe care tumora o lasa pe celulele afectate, anunta Agerpres.

O echipa de cercetatori de la Institute of Cancer Research din Londra a efectuat acest test pe 94 de pacienti, pe care i-a impartit in mai multe grupuri in functie de rezultatele analizei.

S-a facut astfel o diferentiere intre grupul de pacienti cu prognostic sever si cu o rata ridicata a mortalitatii, care au supravietuit in medie 9 luni, si grupul celor care au supravietuit in medie 21 de luni. Ulterior testul a fost efectuat pe alti 70 de pacienti si au fost identificate noua gene care au fost gasite si la pacientii cu o probabilitate redusa de supravietuire.

Prin acest test, se va putea observa daca genele pacientilor au suferit vreo alterare din cauza prezentei unei tumori la prostata, simptomele specifice acestei afectiuni aparand frecvent dupa mai multi ani de la declansarea bolii.

In SUA, cercetatorii de la Dana-Faber Cancer Institute si de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Centre au realizat o analiza similara pentru cancerul de prostata si au descoperit sase gene pe baza carora pacientii au fost impartiti in doua grupuri in functie de gravitatea bolii.

Noua analiza va ajuta nu numai la identificarea pacientilor cu prognostic grav, dar si la alegerea tratamentului cel mai eficient pentru fiecare caz in parte.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cancerul-de-prostata-va-fi-diagnosticat-printr-o-analiza-de-sange_17829/

lauff lautf laurf