Imprimare

Varsta de producere a suicidului a scazut

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproximativ 10% din populatia la nivel global sufera de depresie, fiind afectiunea cu cel mai mare numar de cazuri noi dintre bolile mintale, a declarat Stefan Bandol, presedintele Asociatiei Aripi, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Mintale.

Potrivit Agerpres, depresia este frecventa atat la femei cat si la barbati, insa o mica parte dintre cei care sufera de aceasta afectiune constientizeaza ca sufera de o boala si, in consecinta, beneficiaza de tratamentul necesar.

"Motivele sunt frica de stigmatizare sociala, orgoliul personal si ignoranta. Se estimeaza ca in anul 2020 depresia va deveni a doua cauza de dizabilitate la nivel mondial dupa afectiunile cardiovasculare", a declarat Stefan Bandol, presedintele Asociatiei Aripi.

Pe de alta parte, dr. Bogdana Tudorache, presedinta Ligii Romane pentru Sanatate Mintala, sustine ca 75% dintre depresii se pot vindeca, insa daca nu sunt tratate duc la suicid.

"Exista zone cu risc crescut de suicid in tara noastra, Harghita, Covasna, Satu Mare si Ilfov. Creste mult mai mult riscul suicidar la barbatii activi. Varsta de producere a suicidului a scazut. Suicidul de cele mai multe ori se produce din cauza unui episod depresiv sever. Dar depistarea persoanelor care ar putea sa faca acest lucru, in primul rand cele cu depresie severa, este cel mai important", atrage atentia dr. Bogdana Tudorache.

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, tinerii fac mai mult decat altadata depresie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Varsta-de-producere-a-suicidului-a-scazut_17837/

lauff lautf laurf