Imprimare

Terapie inovatoare pentru rezolvarea problemelor de vedere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pentru bolile care duc la pierderea vederii, terapia angiogenica si-a aratat eficienta, indeosebi in cazul persoanelor in varsta, anunta Agerpres. Conform publicatiei citate, terapia consta in controlul angiogenezei.

Terapia angiogenica are ca scop interceptarea si stoparea cresterii vaselor de sange pentru a mentine starea de sanatate. Prin tratament se poate obtine o recuperare partiala a vederii chiar si in cazuri in care problemele de vedere sunt avansate, asadar este o sansa pentru pacienti care altadata erau fara speranta.

Potrivit dr. William Li, licentiat la Harvard, terapia angiogenica se face cu medicamente care neutralizeaza proteina VEGF ce provoaca o crestere in exces a vaselor de sange, fapt care poate duce la hemoragii, iar la nivelul ochiului poate duce la deteriorarea vederii si chiar la orbire.

Tratamentul consta intr-o procedura invaziva, pacientilor li se fac injectii in ochi. Potrivit specialistului, o metoda neinvaziva de tratament ar fi de preferat, iar cercetarile avanseaza in acest sens si este posibil ca in viitor sa se ajunga ca tratamentul sa se faca cu picaturi care se pun in ochi.

Beneficiile terapiei angiogenice au fost prezentate cu ocazia conferintei internationale dedicata problemei deficientei de vedere la persoanele in varsta, ce a avut loc la Paris.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Terapie-inovatoare-pentru-rezolvarea-problemelor-de-vedere_17835/

lauff lautf laurf