Imprimare

Prof. Irinel Popescu: Progresul in medicina, obtinut prin cercetare stiintifica!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Una dintre indatoririle Academiei de Stiinte Medicale este coordonarea activitatii de cercetare din domeniul medical, spune prof. dr. Irinel Popescu, presedintele institutiei, citat de Agerpres.

Conform acestuia, peste 600 de cercetatori isi desfasoara activitatea in diversele unitati ale Ministerului Sanatatii, acolo unde au fost infiintate colective de cercetare.

"De-a lungul timpului, situatia acestor colective a fost problematica, in sensul ca ei au facut specializarea intr-un anume domeniu si au inceput sa desfasoare si activitate clinica. Ei au fost automat integrati in programele de rezidentiat si ulterior au devenit medici specialisti. Statutul lor de medici specialisti nu este nici pana acum reglementat si consider ca ar trebui sa se rezolve acest lucru poate pe modelul sistemului de invatamant in care cadrele universitare functioneaza in primul rand in cadrul Universitatilor de Medicina si Farmacie sau a Facultatilor de Medicina si o integrare clinica. Asa cum acestora li se recunoaste dubla calitate de educatori si practicieni, consider ca, la fel, cercetatorilor care au fost admisi prin concurs pentru a face cercetare clinica trebuie sa li se admita aceasta dubla calitate de cercetator si practician", a aratat dr. Irinel Popescu.

Pana acum sunt 62 de colective de cercetare pe care Academia si-a propus sa le structureze intr-o Platforma nationala pentru cercetare si care ar putea deveni ulterior un institut national pentru cercetare virtual.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Irinel-Popescu_-_Progresul-in-medicina_-obtinut-prin-cercetare-stiintifica__17840/

lauff lautf laurf